Каква е минималната първоначална инвестиция?

При определени условия ние предоставяме оборудването на магазина на до 5 години лизинг със само 20% първоначален депозит.  Освен депозита по оборудването вие заплащате и цената на първоначалното зареждане със стока на магазина.    В зависимост от търговската площ първоначалната инвестиция започва от 10,000 лв.  

На какви условия трябва да отговарям за да кандидаствам за франчайз?

1. Трябва да имате необходимата първоначална инвестиция

2. Трябва да имате помещение на добра локация - мол или главна улица с голям пешеходен трафик.

3. Трябва да имате желанието и амбицията да работите по стандартите на STRAND и да инвестирате време и усилия в маркетинг на магазина и създаване на кръг от лоялни клиенти.

Колко голям трябва да е магазина ?

Странд е подходящ както за малки така и за големи търговски площи като в зависимост от големината на магазина се избират един, два или три департамента.

Ако търговската площ е между под 50м2 препоръчваме формата STRAND Кids за детски дрехи или STRAND Man за мъжки дрехи.

За магазин за дамски дрехи и аксесоари STAND Woman препоръчваме търговски площи над 50м2. 

В магазини над 100м2 могат да се комбинират два департамента - дамска и детска мода или дамска и мъжка мода, а  в магазини над 150м2 може да се направи пълният формат на STAND с три департамента - дамска, мъжка и детска мода.

 

Трябва ли да имам търговски опит?

Търговски опит не е необходим, ние ще ви обучим и ще сме с вас на всяка стъпка при оперирането на магазина.  Предимството на франчайза е че вие получавате на готово ноу-хау и помощ от наши служители с огромен опит.

Колко време отнема сключването на договор за франчайз?

Ние имаме стандартен договор за франчайз, така че колко време ще отнеме зависи от вас и дали отговаряте на условията.  Като цяло, процесът не би трябвало да отнеме повече от един месец.

Мога ли да взема стоката на консигнация или на отложено плащане?

Не, бизнес моделът на STRAND е базиран на това вие да купувате стоката на изключително ниска цена - до 5 пъти по-ниска от продажната цена на марките, а в някои случаи дори повече. Това ви дава  възможност да продавате с голямо намаление и същевременно да реализирате добър марж. 

При консигнация и отложено плащане стоката се оскъпява с цената на финансирането, което или значително ще намали вашия марж или стоката ще застоява защото няма да имате възможност да дадете на клиента изгодна цена.

Каква е цената на стоката?

Цената на стоката е процент от продажната цена на марката, като процента варира в зависимост от марката и/или от департамента - мъжка, дамска или детска мода.

Обикновено цената на стоката е 4 до 5 пъти (!) по-ниска от тази на марката. Това дава  възможност да продавате с голямо намаление, за обръщате стоката бързо като същевременно за вас остава достатъчно добър марж.

От време на време за определени артикули имаме и специални оферти където вашата покупна цена ще е до 10 пъти (!) по ниска от тази на марката. 

Мога ли да избирам стоката?

Не,  ние избираме стоката на базата на нашия опит така че вие получавате един балансиран пакет от артикули. 

Мога ли да връщам стока?

Във всеки сезон може да върнете до 10% от получената стока по ваш избор срещу кредит за доставка от новия сезон. 

Допълнително,  при възможност, ние правим замени с други магазини STRAND на категории артикули които при вас са застояли, с категории от които нямате достатъчна наличност. 

Има ли минимално количество стока което трябва да закупя на сезон?

Да, в зависимост от големината на търговската площ и департаментите които продавате ние определяме минимално количество стока което трябва да имате в магазина и в склада като резервни бройки. 

Колко различни марки ще има в магазина?

Като цяло ще имате една основна марка, което е най-подходяща за региона в който оперирате. Няколко други марки ще я допълват където основната марка няма достатъчно артикули и/или където имаме специални оферти.

Можем ли да продаваме в магазина стока от други доставчици?

Не,  във франчайз магазина вие сте длъжен да купувате стока само от нас.  Наличието на стока закупена от други доставчици е в нарушение на договора за франчайз и една от клаузите която води до санкции включително може да доведе до прекратяването му. 

Ще имам ли ексклузивност и в какъв регион?

Да, предвиждаме пълният формат магазин STRAND да има ексклузивност в регион от около 40,000 души.  Това означава че ако имате детски магазин STRAND, във вашия регион няма да има друг такъв, но може да има дамски или мъжки магазин STRAND.

При какви условия мога да го получа на лизинг оборудването на магазина?

Ако имате добра кредитна история може да получите оборудването на финансов лизинг за срок до 5 години, срещу 20% първоначален депозит и само 4% годишна лихва!

Колко време отнема отварянето на един магазин?

Времето за отваряне на един магазин зависи от първоначалното състояние на търговската площ.  Като ориентир, предвиждаме 1 месец за планиране и доставка на оборудването и 1 месец за извършване на строително-ремонтните дейности и монтажа на оборудването. 

 

 

___________________________________

Защо Франчайз на STRAND?

Условия за франчайз

_________________________________

Формати Магазини: